Traumatietoinen puheterapia -koulutus

Ihmisillä, joilla on kehityksessään pulmia (esim. kehityksellinen kielihäiriö, kehitysvamma tai autismin kirjon häiriö), on muita korkeampi riski tulla kaltoinkohdelluksi. Trauman oireita (kenellä tahansa) voivat olla mm. tarkkaavuuden pulmat, impulsiivisuus, aggressiivisuus, rajaton käyttäytyminen, oppimisvaikeudet, muistin ongelmat, univaikeudet, yms. Näistä syistä johtuen puheterapeuttien asiakaskunnassa on hyvin todennäköisesti traumatisoituneita asiakkaita, joiden kuntoutumiseen trauma vaikuttaa oleellisesti.

Tiedätkö mikä on psyykkinen trauma ja millaisia vaikutuksia traumatisoitumisella on? Osaatko tunnistaa traumatisoituneen asiakkaan? Ja ennen kaikkea, tiedätkö miten voit kohdata traumatisoituneen asiakkaan sensitiivisesti ja tukea hänen toipumistaan ja kuntoutumistaan mahdollisimman hyvin?

Tämä yhden päivän koulutus on tarkoitettu asiakastyötä tekeville puheterapeuteille. Koulutuksessa käydään läpi trauman vaikutuksia käyttäytymiseen, itsesäätelyyn ja kykyyn olla vuorovaikutuksessa, sekä käytännöllisiä keinoja, joilla voit tukea traumatisoituneen asiakkaan kuntoutumista mahdollisimman hyvin.


Kouluttaja: Marjo Valtonen, FM, puheterapeutti, psykoterapeutti, mentalisaatioterapeutti, sosionomi.

Seuraavan koulutuksen ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Jos olet kiinnostunut koulutuksesta ja haluat sähköpostilla tiedon, kun koulutuksen ajankohta tarkentuu, voit ilmoittaa kiinnostuksestasi alla olevalla lomakkeella.

Lähettäessäsi alla oleva lomakkeen hyväksyt sen, että tietosi tallennetaan koulutuksen markkinointia varten. Voit kieltää markkinoinnin milloin tahansa.

Tästä koulutuksesta saatua palautetta

"Koulutuksessa oli minulle uutta asiaa, jota peilasin työkokemukseen. Tämä lisäsi ymmärrystä, ja sain uuden näkökulman asioihin. Oli ihan mahtavaa olla kollegojen kanssa koulutuksessa, jossa kollega kouluttaa! Viitekehys on meillä kaikilla sama."

"Asiantunteva, lämmin ja uskottava kouluttaja, turvallinen ilmapiiri."

"Kiitos taas Marjo, olet ihan superluennoija ja huippuasiantuntija. Lisäksi nautin rikkaasta kielestäsi, esim. "ei ihan lapsuuden kukkeinta katalogia" yms. nasevat, usein visuaaliset ilmaukset!"

"Kiitos tosi paljon todella antoisasta koulutuspäivästä! Olet asiantunteva, ja koin, että päivän aikana vertaistuki oli vahvasti läsnä."

"Olet Marjo tyyliltäsi ihanan letkeä luennoitsija sekä helposti lähestyttävä."